Tandrøntgen


På Bramming klinikken har vi tandrøntgenapparat. Ligesom vores egen tandlæge tager røntgenbilleder af vores tænder, vil vi også gerne tage røntgenbilleder af dyrenes tænder, så vi kan se hvordan tandrødderne ser ud.

 

Ved en forundersøgelse er det konstateret at der en sygdom i mundhulen på katten Felix. Tilstanden kan være svær at vurdere omfanget af under undersøgelsen, da tænderne ofte er dækket af tandsten og tillige kan vi ikke altid vurdere tandrøddernes beskaffenhed.

Tandrøntgen giver os muligheden for at vurdere tandrøddernes beskaffenhed. Der kan gemme sig mange forskellige hemligheder under tandkøddet.

 

Tandrøntgen er med til at stille den korrekte diagnose og planlægge den bedste behandling for kæledyret. Derved bliver behandlingsforløbet kortest muligt og uden unødvendig smerte for jeres kæledyr.

 

Til sidst er tandrøntgen med til at bekræfte at dyrlægens arbejde er vel udført. Tænder kan pga. sygdommen være svækket og eller flækket. Derved er det muligt at hele roden ikke kommer med ud i første forsøg, dette bekræftes af røntgenbillede efter indgrebet er udført.

 

Her fjernelse af en mælketand.