Rejse med kæledyr


Går I med planer om at rejse? Har I styr på, hvor jeres kæledyr skal være?


Om jeres kæledyr skal i pension eller med på rejsen til udlandet, så er der forskellige regler, som skal overholdes.


De fleste pensioner kræver, for at lukke jeres hund eller kat ind, at den er vaccineret. Dette er for, at reducere risikoen for at sygdomme spredes blandt dyrene i pension.
For at sikre jeres kæledyr bedst anbefaler vi, at vaccinationen foretages mindst 14 dage før de skal passes. I de 14 dage oparbejder dyret et immunsvar mod vaccinen, således at det er godt beskyttet ved udsættelse for sygdom. En vaccination kort tid før pasning vil ikke give optimal beskyttelse, men altid være "bedre end ingenting".
Hvis kæledyret aldrig er blevet vaccineret, bør man for at optimere immunsvaret give 2 vaccinationer med en måneds mellemrum, således at første vaccination foretages 6 uger før pensionsophold.

Se mere under vaccination

Hvis kæledyret skal med på rejsen, er der flere ting I skal være opmærksomme på.

Reglerne vedrørende rejse til udlandet varierer fra land til land. Desuden kommer der af og til justeringer. Vi hjælper gerne med at sikre jeres dyr er klar til ferien, men det er i sidste ende altid ejerens eget ansvar, at alle regler er overholdt.

Se mere under vaccination samt via links til fødevarestyrelsens hjemmeside ,(i højre side) hvor de opdaterede regler for rejse med kæledyr kan findes:

Kontakt Dyrlægerne Univet

+45 70 20 21 41