Tandbehandling


Hos Dyrlægerne Univet har vi stor erfaring indenfor tandbehandling af både hund, kat, kaniner og marsvin. Det typiske forløb for en patient der har fået konstateret tandproblemer er at dyret lægges i fuld narkose, således grundig undersøgelse og behandling kan udføres.

Tænderne renses for tandsten med ultralydsrenser. Når tænderne er renset, poleres de for at reducere nydannelse af tandsten.

Derefter vurderes tændernes udseende og fæstning og der tages eventuelt røntgenbilleder. Ved beskadede tænder vurderes skadens omfang. Tænder, der må formodes at være smertevoldende eller kunne give smerter på sigt, anbefales fjernet.

 

For at læse mere om tandrøntgenbilleder - tryk her

 

Fjernelse af tænder kræver stor finesse, særligt når der er tale om hjørnetænder og kindtænder. Hjørnetanden har en meget lang rod, mens kindtænderne har flere rødder. Dette gør at fjernelse af en tand er et kirurgisk indgreb, der kan indebære udfræsning af knogle, overskæring af knogle og tand, og løsning af rødderne fra deres sokler.

Dobbelt klik på videoen, for stort format

Katten Omalley får renset tænder. Det foregår i fuld narkose. Tænderne blev renset med ultralyd og derefter poleret.
Hos hunde og katte kan der med tiden udvikles en belægning med tandsten på tænderne. Nogle dyr har mere tendens til dette end andre.
Den bedste måde at forebygge tandsten på, er at børste tænder på sit kæledyr. Brug her en blød tandbørste med tætte fibre og hunde- eller kattetandpasta.

For at læse mere om tandbørstning -

tryk her

Kontakt Dyrlægerne Univet

+45 70 20 21 41