Huddiagnostik

Vi går grundigt til værks når vi stiller diagnose og behandler dit dyrs hudproblemer

Mange dyr har hudproblemer


Vi ser mange patienter med hudproblemer og symptomer der dækker en lang række forskellige sygdomme. Huden er kroppens største organ og første forsvar mod udefrakommende angreb. 

Typiske steder med symptomer

Ører · Poter · Endetarmsåbning · Halekirtlen · Dievorter · Lyske · Øjenlåg · Hage · Kind.

Symptomerne på hudsygdom kan være

Kløe · Skæl · Hårtab · Rødme · Betændelse · Fortynding af hud

Yderligere ses der ofte sekundære lidelser i huden, altså lidelser der er opstået som følge af den primære sygdom - eksempelvis hudbetændelse.

Hvordan stilles diagnosen på en hudsygdom?


For at stille en diagnose indenfor hudsygdomme, er det nødvendigt at gå grundigt og systematisk til værks. Det er vigtigt for os at få en god sygdomshistorie, hvorfor det vil være en fordel for os, hvis du forbereder dig før selve konsultationen og evt. svarer på dette SPØRGESKEMA.

Da symptombilledet ofte er meget ensartet ved forskellige sygdomme og symptomerne kan stamme fra flere sygdomme samtidig, kan en udredning indebære flere forskellige prøver, længerevarende behandling og eventuelt flere kontrolbesøg. Der findes dog også en lang række lidelser, der er ligefremme at diagnosticere.

Ved en hudbetændelse om den er primær eller sekundær årsagsmæssig, vælger vi typisk at udtage en prøve, hvor vi dyrker bakterierne frem og udfører en resistensundersøgelse for at vælge bedst egnede antibiotika.

Hvordan behandles hudsygdomme?


Der findes mange forskellige behandlingsmuligheder og kombinationer af disse, som afhænger af hvilken diagnose der er stillet, og i hvilken grad sygdommen ses.