Aflivning - det sidste farvel

Afsked med en ven gennem mange år er smertefuldt. Derfor er det vigtigt, at du trods alt får en positiv oplevelse ved, at det er sket på en god måde.

Når tiden er inde


Det er svært at træffe beslutningen om, at det er tid til at sige farvel til en god ven igennem mange år. Hvis du er i tvivl om hvornår det er det rigtige tidspunkt, er du altid velkommen til at kontakte os for at få en snak omkring den svære beslutning. 

Selve aflivningen


Aflivningen sker ved, at dyret først får en bedøvende indsprøjtning. Denne får dyret til at sove helt, dvs. det mærker ingenting. Efterfølgende gives der en overdosis af et sovemiddel, som først stopper vejrtrækningen, og derefter hjertet.

Nogle gange kan dyret tage en eller flere dybe vejrtrækninger helt til sidst. Det kan også komme til at tisse, pelsen kan rejse sig, eller muskler kan sitre. Alle disse ting er helt normale reflekser, og det er vigtigt at understrege, at dyret ikke mærker noget.

Som ejer kan man have vidt forskellige ønsker til, hvordan aflivningen skal foregå, og hvor meget man vil være med til. Der er ikke noget, som er forkert.

Nogle har slet ikke lyst til at være med, men mange vil også gerne være der, enten hele vejen, eller indtil kæledyret sover. Det er også muligt at få dyrlægen til at komme hjem og aflive dyret, så det er i sine vante omgivelser.

Skal børnene være med ?


Hele familien er meget velkomne til at være med til aflivningen, eller dele af den.

Børnene forstyrrer på ingen måde, og der er ingen dumme spørgsmål.

Hvad sker der bagefter ?


Man kan vælge selv at tage sit kæledyr med hjem og begrave det i haven. Alternativt er der mulighed for, at dyret bliver hos os, hvorefter vi sender dyret til kremering hos et kæledyrskrematorie.

Det er også muligt at få en enkeltdyrskremering, hvor dyret kremeres for sig selv. Her kan man få dyrets aske hjem i en urne, som man enten kan grave ned eller stille indenfor. Urnen kan laves med og uden skrift.
Urnen bliver sendt til os efter kremering og kan udleveres cirka 2-3 uger efter aflivningen.

Specielle ønsker ?


Husk endelig at sige til, hvis du har specielle ønsker, så skal vi så vidt muligt efterkomme dem, så det sidste farvel trods alt kan huskes som noget, der skete på en ordentlig og god måde.