Sundhedsundersøgelse

Ved den almindelige sundhedsundersøgelse ser vi på dit kæledyrs almene sundhedstilstand, altså om det er sundt og raskt. Vi gennemgår kæledyret fra snude til halespids, med særlig fokus på de områder, hvor mange dyr har problemer. Det kan for eksempel være ører og tænder eller dyrets vægt.

Dit kæledyr har livsstadier, hvor krop og mental tilstand ændrer sig. Hvalpe og killinger bliver til ungdyr, voksne individer, der senere bliver seniorer og gamle. I alle disse faser sker der store ændringer, som kan lede til sygdom og gener. Ligesom sygdom også kan ramme som "lyn fra en klar himmel" eller langsomt indhente én på "de gamle dage". 

Reglmæssig sundhedsundersøgelse er med til at fange disse forandringer.

Killinge- og hvalpeundersøgelsen


Killinge- og hvalpeundersøgelsen foretages samtidig med hvalpen og killingens 1. basisvaccination, mens de stadig er hos opdrætteren, og ved 2. basisvaccination, når de er kommet hjem til sin nye ejer. Her er der især fokus på medfødte lidelser som fejl i tandstilling og navlebrok.

Hos hankatte og -hunde og undersøges det, om begge testikler er i pungen.

Desuden rådgives der om fodring og svares på de spørgsmål man i øvrigt har som ny hundeejer.

8 måneders undersøgelse - ungdyrsundersøgelsen


Ved 8 måneders undersøgelsen tjekkes det at jeres kæledyr - "teenageren" har en passende vækst, at mælketænderne er skiftet ud med blivende tænder, og at den i øvrigt er sund og rask.

Det er her, at spørgsmål om fodring, neutralisation, adfærd og andre tvivlsspørgsmål besvares.

Voksenundersøgelsen


Vi anbefaler at alle hunde og katte vaccineres en gang om året, og her får dyret samtidig sit årlige sundhedseftersyn. Man er naturligvis altid velkommen til at få et sundhedseftersyn af sit kæledyr, også selvom det ikke er tid til den årlige vaccination.

Seniorundersøgelsen


En sundhedsundersøgelse kan være med til at klarlægge eventuelle problemer, og give vores kæledyr et værdigt seniorliv.

Når jeres kæledyr bliver ældre, seniorers, er de en særlig udsat gruppe. Dyrenes immunforsvar bliver langsomt forrringet, mens livstidssygdomme og andre alderdoms relaterede lidelser kommer snigende. Samtidig vil deres evne til at hele sig være nedsat.

Problemerne hos en seniorkat eller hund har mange forskellige symptomer og grader i udtrykningen af lidelsens alvor. Sygdomme, hvor tilstanden udvikler sig langsomt, vil dyret som regl vænne sig til eventuel smerte og gene, og kun vise svage symptomer. Her kan der være tale om gigt, tandproblemer eller knuder.

Ligesom nogle lidelser ikke viser sig fysisk på dyret, istedet ændrer de adfærd og mentalitet.