Nyheder hos Dyrlægerne Univet

 STOP - VIGTIG INFO 

Opdatering på parvovirus angrebet.

Parvovirus er en virus, som angriber mavetarmsystemet hos uvaccineret hunde. De slemmeste tilfælde ses hos hvalpe, men voksne hunde kan også blive hårdt ramt af sygdommen.

Symptomerne på sygdommen er:
✔ Opkast
✔ Blodsprøjtende diarre
Mellem 75-80 % af smittede hunde risikerer af dø af tilstanden.

Vaccination er den eneste måde, som du kan beskytte din hund på. Det betyder, at hvis du har fået din hund basis vaccineret og herefter vaccinerer den årligt, så er din hund godt beskyttet.

PARVOVIRUS ER EN DEL AF BASISVACCINATIONSPROGRAMMET.

Der er på grund af udbuddet af Parvovirus kommet nye anbefaling for vaccination af hvalpe:

✔ Har du lige fået en hundehvalp?
Hvalpe der er begyndt med vaccinationsprogrammet, altså har fået en vaccine ved 8 og 12 uger. Bør have en vaccination ekstra når den fylder 16 uger.

✔ Har du hvalpekuld derhjemme? 
Hvalpekuld bør vaccineres når disse er 6, 10 og 14 uger gamle.

Smitten med virus sker via afføring. Det er derfor vigtigt, at du isolerer dit kuld/hvalp fra andre hunde. Hvalpene bør også undgå mennesker, som har kontakt med andre hunde, da de kan videregive smitten.

Hvis du vil læse mere om parvovirus, kan du klikke på linket herunder: 
parvovirus

VIGTIGT

 


Der er nu fundet rævens dværgbændelorm hos en ræv ved Grinsted. Fødevarestyrelsen anbefaler derfor at alle, hvis hund færder frit i naturen med mulighed for at fange mus behandles forebyggende mod rævens dværgbændelorm

 

"NYHED - LÆNGE ÅBENT TIRSDAG AFTEN I BRØRUP - HELT TIL KL. 1900"

 

 

På grund af stor efterspørgsel på sene tider, har Dyrlægerne Univet valgt at holde åben i Brørup klinikken indtil kl 19.00 hver tirsdag.

Der er både åben for konsultation hos dyrlægen, efter forudgående aftale, tidsbestilling, samt i butikken.

 

 

I UNIVET har vi en ultralydsscanner til reproduktionskontrol ved kvæg. Det er et professionelt værktøj, som gør mere detaljeret diagnostik muligt. 

Scanningen foregår rektal, som ved almindelige undersøgelser, men er mere skånsom for ko og eventuelt foster. Drægtighedsscanning kan teoretisk foretages helt ned til dag 20 efter inseminering, men det anbefales ikke før dag 35 grundet den almindelige risiko for tidligt fostertab.
Drægtighedsscanning giver mulighed for at se fosterets levedygtighed i form af tydelige hjerteslag og om det følger udviklingsstadiet jævnfør alder. Men også diagnostik i form af tvillinger mv.
Derudover er scanneren et rigtig godt værktøj til reproduktionskontrol, hvor man har mulighed for meget detaljeret diagnostik på æggestokkene – bl.a. ved at se cyklusstatus, er koen acyklisk, er der cyster, eller gult legeme. Ved cyster kan man differentiere de to forskellige slags (follikelcyste og luteincyste), samt få et konkret mål (i mm) for cysten, hvorefter en mere korrekt behandling kan foretages.
Ved at tjekke æggestokkene er det muligt at lave en vurdering, om brunstinduktion kan lade sig gøre. 
Erfaringer viser, at mange flere køer kan sprøjtes i brunst efter undersøgelse med scanner. De fleste køer er velfungerende reproduktionsmæssigt, men enten viser ikke brunsten tydeligt, eller den driftsansvarlige får det ikke set.
Kontakt os gerne for mere information samt introduktionstilbud på scanning.

scanning, reproduktion, kvæg, Univet, dyrlæge,