Hos dyrlægerne Univet gør vi meget i at forebygge problemer hos vores kæledyr. Et stort problem man kan få er lopper. Lopper er ikke bare lige at komme af med, der skal en grundig behandling til både af kæledyret, men også miljøet. Kom ind og hør nærmere om behandlingsmulighederne på jeres kæledyr.

Vi har lavet følgende vejledning til behandling af miljøet:

Tæpper og møbler (dvs. tekstiler) er gode gemmesteder for lopper og loppeæg/loppelarver at overleve i.

Start med at støvsuge tæpper og møbler, som kæledyret sover i, så lopper og æg fjernes.

Vær forsigtig, når du tømmer støvsugeren, for lopperne er stadig levende.

Ryst eller bank tæpper og kæledyrets underlag udenfor, så langt væk fra deres område som muligt, så de æg og lopper falder af, hvor dyrene ikke normalt færdes.

Vask kæledyrets soveunderlag hver uge, helst ved mere end 50 grader så lopperne slås ihjel.

Flyt sengetøj, tæpper og lign. forsigtigt, så du undgår at sprede loppeægene.

Vask dit eget sengetøj, tøj, pudebetræk, løse tæpper og lign. ved så høje grader som muligt.

Er det ikke muligt at vaske så put tekstilerne i fryseren natten over.

Overvej at placere dine dyrs sovepladser i områder uden tæpper, som f.eks. trægulve.

Loppeæg overlever bl.a. i tæpper, hvor de ligger i dvale og venter på at en vært kommer forbi. Har du mange tæpper fx væg-til-væg, kan du med fordel leje en tæpperenser og vaske/rense alle dine tæpper.

Lopper giver ikke 'bare lige' op og får man ikke bugt med loppelarverne, forpupper de sig og bliver til kokoner, der kan ligge i dvale i mere end et år, hvor de ikke har behov for blod.

Springer man et område over, hvor der stadig er loppeæg eller levende lopper, starter man forfra med problemet - så grundighed er alt afgørende.

Mindre loppeangreb kan behandles med spray, men oplever man at lopperne ikke vil forsvinde eller ens hjem er forpestet af lopper, bør man tilkalde professionel hjælp.

Bonus info: En hun-loppe lægger op til 50 æg i døgnet! efter de er lagt, glider de ud af hundens/kattens pels og bliver herefter et problem i vores omgivelser dvs. i vores møbler/tæpper og tekstiler. Loppelarver og forpuppede æg (kokoner) er de mest hårdføre og kræver en grundig indsats for at slippe af med.

Loppens levetid er kort - til gengæld er formeringshastigheden høj. En enkelt hun-loppe kan i løbet af sin levetid producere over 2.000 æg - det betyder at en hun-loppe (i løbet af et par måneder) kan formere sig til 20.000 voksne lopper og 160.000 forstadier til lopper.